Alerte de călătorie Covid-19: Ce trebuie să știți dacă planificați o călătorie în Grecia sau Israel

Ambasada Republicii Moldova în Grecia a anunțat într-un comunicat de presă că autoritățile elene au prelungit restricțiile de intrare a cetățenilor străini până pe 31 august. Astfel, doar cetățenii Republicii Moldova care posedă permis de ședere în statele membre UE pot accede pe teritoriul Greciei. Totodată, și Israel a impus noi reguli de intrare și ieșire din țară începând de astăzi, 17 august. Ambasada RM în Israel a venit cu mai multe detalii în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

La ieșirea din Statul Israel cetățenii Republicii Moldova trebuie să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor următorul formular de aprobare a îmbarcării: https://bit.ly/31422pA, (se vor furniza date personale, date medicale, alte informații necesare), iar în caz de refuz de îmbarcare se va contacta compania aeriană. Totodată să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul (boarding pass) și aprobarea îmbarcării (o copie digitală și pe hârtie).

Accesul în aeroportul Ben Gurion va fi permis doar persoanelor care dețin bilete de zbor și aprobarea îmbarcării, se va măsura temperatura, iar ăersoanele care vor avea simptome Covid-19 nu vor fi admise în incinta aeroportului.

Totodată, autoritățile au extins interdicția de intrare pentru cetățenii străini până la 1 septembrie 2020, iar cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Statului Israel o pot face cu anumite condiții și anume să primească permisiunea specială de intrare în Statul Israel (în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei, https://bit.ly/2Q5wGbH), de la consulatul Statului Israel de la Kiev (Consular4@kiev.mfa.gov.il, Consular5@kiev.mfa.gov.il).

La fel, să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor formularul de intrare în Statul Israel: https://bit.ly/32bcCuv, (se vor furniza date personale, date medicale, alte informații necesare), să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion confirmarea privind completarea formularului de mai sus privind intrarea în Israel (o copie digitală și pe hârtie).

În cazul în care cetățenii sosesc în Israel din țările “roșii” (este și cazul Republicii Moldova), aceștia trebuie să completeze la aterizare următorul formular https://bit.ly/2E7MEQ9, și să rămână în autoizolare timp de 14 zile;

La aeroport, în timpul zborului și în perioada aflării pe teritoriul Statului Israel, cetățenii: vor purta mască,obligatoriu pentru copii de la 6 ani, vor menține distanța socială de doi metri și vor respecta igiena personală.


Pub