(stop cadru) Lukașenko, către mai mulți muncitori de la o fabrică: Nu vă temeți, eu nu am să vă bat. Dacă cineva va face provocări, ne vom clarifica crud, de aceea, fii bărbat

Mai multe imagini cu mesajul lui Alexandr Lukașenko au devenit virale pe internet. Este vorba de un dialog dintre președintele Belarus, către un grup de muncitori, care protestat față de venirea acestuia la o fabrică.

Foto: Profimedia Images

„Nu vă temeți, eu nu am să vă bat. Dacă cineva va face provocări, ne vom clarifica crud, de aceea, fii bărbat”, se adresează șeful statului Belarus către aceștia.

Astăzi, preşedintele Consiliului European, Charles Michel a anunțat că un nou summit extraordinar al celor 27 de lideri ai ţărilor membre UE va avea loc miercuri prin videoconferinţă pentru a discuta situaţia din Belarus.

De menționat că Vladimir Putin l-a anunța pe liderul de la Minsk că îi va oferi sprijin militar.

Astăzi Svetlana Tihanovskaia a declarat că este pregătită să conducă ţara şi a cerut crearea unui cadru legal prin care să se asigure organizarea de noi alegeri corecte.

La rândul său, Alexandr Lukașenko a anunțat că nu cedează presiunilor și că în țară nu vor fi organizate alte alegeri prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc la data de 9 august 2020.


Pub