Când se va încheia pandemia? Răspunsul lui Bill Gates

Miliardarul Bill Gates a declarat într-un interviu acordat recent pentru Bloomberg că cel mai probabil la finalul anului următor vom scăpa de pandemie, iar în unele zone criza s-ar putea prelungi până în 2022, scrie stirileprotv.ro.

Foto: https://www.bloomberg.com/

Cu toate că se investesc zeci de miliarde de dolari în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid, Bill Gates este de părere că primele vaccinuri care vor apărea vor avea un efect temporar, oferind doar o imunitate pe termen scurt.

Întrebat cât de încrezător este că am putea avea un vaccin care să poată fi distribuit la scară largă până la finalul anului, Gates este de părere că: „Am fi norocoși să avem mare lucru înainte de sfârșitul anului. Dar apoi, în 2021, o serie de alte vaccinuri este foarte probabil să fie aprobate. Cu atât de multe companii care lucrează la asta, ne putem permite câteva eșecuri și să avem totuși ceva cu un cost redus și de durată lungă.”

Miliardarul a explicat că adevăratul final al pandemiei va veni în urma răspândirii semnificative a virusului în rândul populației și a unui vaccin care să ne ofere imunitate de turmă. „Pentru țările bogate, asta înseamnă undeva în anul următor, în mod ideal în prima jumătate. Vom scăpa până la finalul anului 2021”, a mai spus el.


Pub