22:11:47 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Protestul AGRICULTORILOR continuă. Fermierii au propus mai multe soluții autorităților, dar acestea sunt ignorate. La Chișinău sunt așteptați și agricultorii din alte raioane, care ezită să se pornească spre capitală

Actualitate 17.08.2020 15:31 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protestul AGRICULTORILOR continuă. Fermierii au propus mai multe soluții autorităților, dar acestea sunt ignorate. La Chișinău sunt așteptați și agricultorii din alte raioane, care ezită să se pornească spre capitală


Protestul agricultorilor de la intrarea în Chișinău (dinspre Hâncești) continuă și astăzi. Fermierii, care au venit cu sute de tractoare la Chișinău, sunt nemulțumiți de rezultatele negocierilor cu ministrul Finanțelor, dar și cu premierul Ion Chicu.

Aceștia spun că Guvernul poate identifica resursele necesare, pentru ca agricultorii să primească câte 3 000 de lei pentru un hectar afectat de secetă. Fermierii au propus ca banii să fie acordați de bănci, sub garanția Guvernului.

De asemenea, agricultorii le solicită și colegilor din alte raioane să vină de urgență la Chișinău, pentru că în caz contrar cu toții vor pierde.

„O să vedeți că cei care nu sunt aici vor fi primii la primit subvenții. Vom face o listă a rușinii, cu agricultorii care așteaptă în tufiș”, a spus un protestar.

Cei prezenți la manifestație spun că autoritățile trag de timp și așteaptă că oamenii să se plictisească și să plece acasă.



„Dacă vom fi mai mulți, atunci o să câștigăm. Trebuie să fim conștienți că avem nevoie unii de alții. Noi nu am venit aici pentru că așa vrem sau că cineva ar sta în spatele nostru”, a adăugat un alt protestatar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md