11:44:39 25.04.2024
Stiri

MEMORANDUM de colaborare, semnat între Agențiile Medicamentului de la Chișinău și București: Ce prevede înțelegerea

Actualitate 17.08.2020 17:20 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National
MEMORANDUM de colaborare, semnat între Agențiile Medicamentului de la Chișinău și București: Ce prevede înțelegerea


Cooperare instituțională, acțiuni și intervenții pentru asigurarea securității farmaceutice pe parcursul crizei pandemice COVID-19, dar și instruiri pentru fortificarea potențialului resurselor umane sunt câteva dintre scopurile comune pe care și le propun cele două instituții de la Chișinău și București care gestionează domeniul medicamentelor.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a publicat astăzi textul memorandumului semnat cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, în urma vizitei întreprinse de către directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc, la București, în perioada 12-13 august curent.

Memorandumul semnat de către cele două părți are drept obiectiv principal consolidarea cooperării interinstituționale între cele două autorități de reglementare în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale.

Textul memorandumului subliniază „necesitatea valorificării capacităților și oportunităților de comunicare în vederea adoptării unor acțiuni și intervenții prompte pentru asigurarea securității farmaceutice pe parcursul crizei pandemice COVID-19 și a altor schimbări, stări și evenimente, cu impact pentru sănătatea publică sau individuală”.

CITIȚI și R. Moldova solicită ajutorul României pentru a obține un medicament important în tratamentul anti-COVID, dar și a vaccinurilor împotriva acestei infecții: Directorul AMDM, întâlnire la București cu Raed Arafat

De asemenea, înțelegerea mai prevede „utilizarea resurselor tehnice, științifice, financiare și umane în scopul modernizării și sporirii calității proceselor conexe asigurării securității farmaceutice, precum și fortificării potențialului resurselor umane prin instruire și cercetare”.

Amintim că, la București, Eremei Priseajniuc s-a întâlnit cu omologul său, Bujor Eugen Almășan, cu Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și cu Cristian Bușoi, europarlamentar, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md