COVID-19//După aproape 900 de decese, Dodon anunță despre procurarea din Turcia a 50 de ventilatoare. Președintele nu spune nimic despre prețul achiziției

by D M
Distribuiti mai departe...

După aproape 900 de decese cauzate de noul coronavirus, președintele Igor Dodon anunță despre procurarea din Turcia a 50 de ventilatoare pulmonare. Șeful statului ține să menționeze că plata în avans este de doar 10% și nu 100%, așa cum era stabilit inițial, dar nu pomenește nimic despre prețul achiziției.

„Mulțumesc președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan care a acceptat să fie livrate în țara noastră 50 de ventilatoare, achiziționate de Republica Moldova prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, de la instituția turcă de stat USHAS, cu plata în avans a doar 10% din suma totală, restul banilor urmînd a fi transferați mai tirziu. Menționez că conform regulilor și procedurilor părții turce, plata trebuia să fie efectuată în proporție de 100% în avans”, scrie pe pagina oficială de Facebook a lui Dodon, în acre se mai menționează că „La finele săptămânii viitoare este preconizată vizita de lucru a ministrului afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în țara noastră.”

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...