Regimul de carantină de 14 zile pentru cei care revin în Republica Moldova ar putea să fie ridicat

Irina Odobescu
17/08/2020
Foto: Poliția de frontieră via Facebook

Cele 14 zile de carantină pe care trebuie să le respecte cetățenii Republicii Moldova când revin în Moldova ar putea să fie suspendate. Autoritățile anunță că examinează în prezent mai multe opțiuni printre care obligativitatea de prezentare la frontieră a unui test la Covid-19 cu rezultat negativ. 

„Fundamentarea regimului de autoizolare este determinat în primul rând de perioada de incubație a infecției, care este de la două până la 14 zile. Cât ține de revizuirea regimului de autoizolare pentru cetățenii Republicii Moldova care intră pe teritoriul republicii, specialiștii analizează acum diferite opțiuni, inclusiv posibilitatea de a fi ridicat. În acest caz, cetățeanul trebuie să fie deținător al unui test, cu determinarea perioadei de până la intrarea în Republica Moldova pentru efectuarea acestuia”, a spus Viorica Dumbrăveanu luni în cadrul conferinței de presă a Ministerului Sănătății. 

Ministra a mai anunțat de asemenea că cetățenii străini ar putea să nu mai fie obligați să respecte regimul de autoizolare timp de 14 zile la intrarea în Republica Moldova. Acest scenariu urmează să fie coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a precizat oficiala. 

Datele prezentate luni arată că din cele 30.183 de cazuri confirmate la nivel național, 300 sunt de import. Cele mai multe cazuri de import au fost înregistrate la persoanele care au revenit din Turcia, România, Franța și Ucraina. 

Irina Odobescu
17/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii