Ministerul Sănătății anunță deschiderea unei noi secții pentru copiii infectați cu Coronavirus. Cifre în creștere în rândul minorilor

Irina Odobescu
17/08/2020
aif.md

La Spitalul raional din Ceadâr-Lunga urmează să fie deschisă o secție pentru tratarea copiilor infectați cu COVID-19, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății. Autoritățile planifică sporirea numărului de paturi pentru copii, deoarece numărul infectărilor acestora este în creștere. 

„Pacienții în stare gravă sunt tratați la Spitalul Clinic Republican pentru Copii ”Emilian Coțaga”, iar în celelalte instituții rămân copiii care au forme ușoare și medii”, a precizat, luni, Svetlana Lupu în cadrul unei conferințe organizate de Ministerului Sănătății.

Pacienții testați pozitiv cu noul Coronavirus, cu vârsta de până în 18 ani, sunt în număr de 1.675 în Republica Moldova, dintre care 125 de cazuri sunt active.

Datele oferite de autorități arată că 27% dintre copiii infectați au vârsta cuprinsă între un an și cinci ani, iar cei mai mulți copiii testați pozitiv, 40%, au vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. 

Copiii testați pozitiv cu COVID-19 sunt internați în prezent la patru instituții spitalicești: Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic de Copii ”Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Republican pentru Copii ”Emilian Coțaga”, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Bălți. 

Peste 30.000 de îmbolnăviri de COVID-19 au fost înregistrate oficial în R. Moldova până în prezent. Totodată, au fost raportate 896 de decese asociate acestei maladii, dintre care 42 în rândul cadrelor medicale.

Irina Odobescu
17/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii