/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Slusari a părăsit ședința cu premierul Chicu: „Se dorește tergiversarea rezolvării unor probleme ale fermierilor disperați”

missing
17 august 2020, ora 19:50

Vicepreședintele Alexandru Slusari a părăsit astăzi ședința de lucru cu premierul Ion Chicu. Parlamentarul spune că motivul a fost că „se dorește tergiversarea rezolvării unor problem ale fermierilor disperați și se urmărește menținerea revendicărilor agricultorilor la nivelul promisiunilor”.

Am părăsit acum ședința de lucru de la prim-ministrul Chicu. Nu era problema cea mai mare că am fost permanent atacat cu aberații precum că Platforma DA și eu personal ne aflăm în spatele protestelor fermierilor. Cu greu, dar am depășit și faptul că prim-ministrul a refuzat să cheme la discuția de azi reprezentanții agricultorilor-protestatari. Însă, am simțit clar astăzi că se dorește tergiversarea rezolvării unor problem ale fermierilor disperați și se urmărește menținerea revendicărilor agricultorilor la nivelul promisiunilor”, a menționat Slusari pe o rețea de socializare.

Parlamentarul susține că, în opinia prim-ministrului, proiectul legii privind reeșalonarea datoriilor față de bănci nu are nicio perspectivă, întrucât nu va fi acceptat de FMI.

În manieră de bătaie de joc prim-ministrul mi-a propus să scriem acest document în doi. Proiectul cu achitarea unor impozite ale agricultorilor prin rambursarea TVA în cont la fel trebuie să fie coordonat cu FMI și dl. Pușcuța a remarcat că cel mai probabil avizul va fi unul negativ. Bine, dar oare acest lucru nu a fost cunoscut de guvernare sâmbătă, când și eu și toți fermieri insistam asupra unor decizii de promptitudine maximă? Ideea de a elimina pentru anul curent certificatul privind lipsa restanței la buget în general a fost respinsă”, a adăugat Slusari.

Parlamentarul a menționat că Platforma DA reiterează poziția susținerii revendicărilor producătorilor agricoli și a realizării proxime a acestora.

Amintim că după discuții, prim-ministrul a făcut o sinteză a celor mai importante decizii luate la întâlnirea cu agricultorii. Printre acestea, decizia de a institui un moratoriu la controalele fiscale până pe 31 decembrie 2020.

Ion Chicu s-a întâlnit din nou cu agricultorii. Ce decizii a luat Guvernul pentru a-i sprijini pe fermieri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram