‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii din Germania utilizează tot mai puține pesticide

Agricultorii din Germania utilizează tot mai puține pesticide

‹ adv ›
‹ adv ›

Vânzările de pesticide în Germania înregistrează o dinamică scăzută încă din 2019. Potrivit ultimului raport al Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentelor (BVL), numărul de pesticide comercializate este mai mic 6,7 la sută comparativ cu anul trecut. Potrivit Ministerului german al Alimentației și Agriculturii, dinamica respectivă este influențată și de anul secetos.

Președintele Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentelor, Friedel Kremer a precizat pentru Glavagronom că această scădere încurajatoare este un semn bun. Mai mult decât atât, fluctuațiile dintre ani indică faptul că nevoia de protecție a plantelor chimice depinde în mare măsură de condițiile climatice, iar fermierii iau în considerare acest lucru, a mai adăugat președintele BVL.

Ministrului german al alimentației, Julia Klockner, a declarat cu referire la raportul publicat, că obiectivul principal al autorităților este de a încuraja reducerea continuă a utilizării pesticidelor și, în același timp, a muncii, pentru a păstra recolta. Mai mult decât atât, un factor important care a stat la baza acestei scăderi a vânzărilor de pesticide, a fost și promovarea masivă a cercetării privind alternativele non-chimice, a mai adăugat Julia Klockner.

Potrivit BMEL, în perioada 2017-2023  aproximativ 27 milioane de dolari sunt prevăzuți pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a alternativelor biologice și non-chimice la pesticide.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii