image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Grădinițele private își vor relua activitatea din data de 17 august

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a întrunit ier, 15 august în ședință și a decis reluarea activității grădinițelor private, începând cu data de 17 august curent.

Redeschiderea instituțiilor va fi posibilă doar cu respectarea Instrucțiunii privind pregătirea instituțiilor de educație timpurie private în contextul pandemiei Covid-19, se arată în comunicat.

Conform hotărârii, redeschiderea grădinițelor va fi strict coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în conformitate cu Raportul de autoevaluare privind pregătirea instituțiilor în perioada pandemică.

Instrucțiuni:

1. Prin derogare de la punctul 3.5. din Hotărîrea nr. 21 din 24 iulie 2020 a CNESP, se admite reluarea, din data de 17 august 2020, a procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie private, în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției cu prevederile Instrucțiunii privind pregătirea pentru redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie în contextul pandemiei Covid-19, precum și în cazul coordonării cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a Raportului de autoevaluare privind pregătirea pentru redeschidere a instituției de educație timpurie, aprobate prin Hotărîrea susmenționată a CNESP, la Anexa nr.7 și Anexa nr. 8, respectiv.

2. În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID – 19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

3. Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

4. Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, vor asigura, revizuirea tuturor hotărîrilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu Hotărîrile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova.

5. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

6. Prezenta Hotărîre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: