Îți place arta meșteșugărească? Primul târg al meșterilor populari te așteaptă să îl vizitezi

Primul târg al meșterilor populari în acest an a fost inaugurat, ieri, în parcul Catedralei din capitală. Cei care nu au reușit să îl viziteze ieri o pot face și astăzi, cu începere de la ora 9.00.

Foto: mecc.gov.md

Evenimentul este organizat de Uniunea Meșterilor Populari din Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria mun. Chișinău.

Obiectivul târgului este promovarea culturii meșteșugărești naționale și susținerea meșterilor, care în urma pandemiei nu au posibilitatea de a-și vinde obiectele confecționate.

Secretarul de stat Andrei Chistol a felicitat organizatorii pentru desfășurarea acestui eveniment și a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va susține în continuare activitatea meșterilor populari prin organizarea unui târg a meșteșugarilor, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în fiecare sâmbătă și duminică.

În cadrul evenimentului pot fi admirate lucrările a 35 de meșteri ce reprezintă cele 11 secții de artă meșteșugărească: broderia tradițională; croșeta tradițională; covorul tradițional; prelucrarea pielii; prelucrarea pietrei; olăritul tradițional; împletirea fibrelor vegetale; bijuteria tradițională; prelucrarea metalului; prelucrarea lemnului; portul național.

Doritorii de a vizita „Târgul meșterilor populari” o pot face și astăzi, 16 august, în parcul Catedralei, aleea Pușkin, începând cu ora 09:00. Vizitatorii sunt rugați să respecte regulile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.


Pub