Meci fantastic în ultimul sfert din UCL. Francezii, în semifinalele Champions League după 10 ani

Încă o surpriză mare în sferturile Champions League. După Leipzig, francezii de la Lyon merg și ei în semifinale, după ce au eliminat Manchester City în urma unui meci nebun, scrie Digisport.ro.

Foto: Getty Images

Britanicii au început în forță și au ratat prima șansă în minutul 3, dar Marcal a respins. La cealaltă poartă, același Marcal a avut șansa de a marca. Lyon a deschis scorul în minutul 24, prin Cornet, iar reușita a fost validată cu ajutorul VAR-ului.

Manchester City - Lyon 1-3. Sterling a ratat ocazia anului

City a avut apoi o șansă mare, însă portarul Anthony Lopes a intervenit eroic. Tot Lopes a mai avut o paradă la lovitura liberă a lui De Bruyne, iar până la pauză, trupa lui Guardiola a fost mai periculoasă, cu alte două șanse importante.

În partea secundă, City a alergat după egalare, dar portarul francezilor a intervenit la o nouă lovitură liberă a lui De Bruyne. City a egalat, în cele din urmă, în minutul 69, când De Bruyne a pus latul la pasa lui Sterling.

Manchester City - Lyon 1-3. Francezii, în semifinalele Champions League după 10 ani

Gabriel Jesus a avut o ocazie mare, dar nu l-a putut învinge pe Lopes, iar în minutul 79, francezii au înscris din nou, după ce Dembele a fost lansat perfect și a scăpat spre poartă.

În minutul 86 s-a petrecut poate cea mai mare ratare a anului, după ce Sterling nu a nimerit poarta goală din 5 metri. Câteva secunde mai târziu, Lyon a dat lovitura decisivă, prin Dembele. De Bruyne nu a mai putut schimba nimic, în ciuda ultimei ocazii avute, iar Manchester City - Lyon s-a terminat cu 1-3.

Astfel, după ce au eliminat Juventus în optimi, francezii au mai bifat o performanță uriașă și s-au calificat în semifinale. Ultima dată când au mai jucat în penultimul act al Champions League s-a întâmplat în urmă cu 10 ani.

În semifinale, Lyon va întâlni Bayern Munchen, care a eliminat Barcelona cu un incredibil 8-2.

Video de la meci puteți vedea pe Digisport.ro.


Pub