Vlad Filat, la conducerea PLDM: Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, dar am învățat lecția

„Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre”. Declarația a fost făcută de Vlad Filat, după ce a fost reales în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat, în cadrul Congresului formațiunii, desfășurat astăzi.

Foto: Facebook/ PLDM

Fostul premier Vlad Filat revine în politică după ce astăzi, Congresul IX Extraordinar al PLDM l-a împuternicit să preia conducerea partidului.

Vă sunt recunoscător pentru faptul că acum doi ani, mi-ați încredințat să exercit funcția de președinte al PLDM. Pentru mine a fost o onoare, dar și o mare responsabilitate. În condițiile în care am activat, obiectivul nostru minim a fost să ținem flacăra aprinsă, să-i ținem pe oameni aproape, să le oferim certitudinea că totul va fi bine, că PLDM merită să redevină și va redeveni ceea ce a fost – locomotiva integrării europene”, a declarat președintele PLDM, Tudor Deliu, în cadrul Congresului, înaine de a solicita să-i fie aprobată demisia.

Spre surprinderea neprietenilor noștri, care ne țineau prohodul și contrar tuturor sondajelor în care PLDM nici nu figura ca entitate politică, la ultimele alegeri locale noi am obținut un rezultat bun. Ca rating politic la nivel național am reușit să obținem aproape 6%”, a mai adăugat Deliu.

Congresul a aprobat demisia lui Tudor Deliu din funcția de președinte al PLDM, iar la propunerea mai multor delegați, iar la conducerea formațiunii a fost votat, cu 214 voturi din 215, Vlad Filat, fondatorul și primul președinte al partidului.

„Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri. Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă. Domnule Deliu, vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru că ați salvat partidul”, a declarat Vlad Filat.

Totodată, Congresul PLDM a adoptat o Rezoluție prin care declară că formațiunea va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de concurent electoral.

La 20 iunie, Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că va înainta un candidat pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Atunci nu s-a făcut public numele acestuia, lucru care urma să se întâmple în cadrul Congresului IX Extraordinar al formațiunii, programat pentru astăzi.


Pub