Andrei Năstase, la protestul pașnic al agricultorilor veniți la Chișinău: Alături de acești oameni ar trebui să fie toți politicienii, de toate culorile

Cele două șiruri de tractoare ale agricultorilor veniți la Chișinău pentru a protesta stau parcate de la intrarea în Ialoveni spre Gara de Sud. Oamenii protestează pașnic și spun că nu vor ceda, pentru că nu cum să supraviețuiască, iar unii deputați din Platforma DA, precum și liderul formațiunii, Andrei Năstase, au venit să le aducă mâncare, apă, precum și măști de protecție și dezinfectanți.

Foto: Facebook/ Platforma DA

Fermierii participă, de dimineață, la discuții într-un miting improvizat. Ei declară că nu mai au cum să supraviețuiască altfel, iar de săptămâna viitoare vor fi tot mai mulți. Oamenii mărturisesc că nu știu cât vor mai trebui să reziste în condițiile când tractorul a ajuns să le fie singura casă și masă, dar spun că stau ferm pe poziții.

Cei din Platforma DA le-au adus manifestanților plăcinte, pilaf și apă. Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a împărțit măști de protecție și dezinfectant, iar deputatul Alexandr Slusari a continuat discuțiile privind revendicările și reacțiile guvernării în cadrul negocierilor de ieri și planul de acțiuni pentru săptămâna viitoare.

„Suntem alături de agricultori și de toți oamenii de la țară, care prin munca și sudoarea lor au grijă de pâinea noastră cea de toate zilele. Ar fi trebuit ca alături de acești oameni să fie astăzi toți politicienii, de toate culorile, și în mod special cei cu gura mare, dar incapabili să găsească și să ofere soluții la problemele reale ale țării și oamenilor”, a declarat Andrei Năstase.

Platforma DA a anunțat că va insista, în continuare, să fie convocată de urgență ședința extraordinară a Parlamentului săptămâna viitoare, pentru a adopta inițiativele legislative pentru a soluționa criza din agricultură.

Protestul agricultorilor / Sursa:Facebook/ Platforma DA


Pub