(video) Protest PAS, în centrul capitalei. Producător agricol: Guvernanții ne-au spus că agricultura este un business și că noi suntem niște evazioniști

Cetățeni din mai multe raioane ale țării au participat, astăzi, la protestul organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate, în scuarul Teatrului de Operă și Balet din capitală. Unii agricultori, prezenți la manifestare, s-au plâns că problemele nu le sunt luate în serios și ei nu au de unde lua bani pentru a achita ratele la bănci, dar și pentru a-și acoperi cheltuielile.

Oamenii, veniți la protest, au scandat „Salvăm agricultura”. Unii agricultori și-au prezentat problemele cu care se confruntă, din cauza secetei, dar și revendicările pe care le au față de guvernare.

„Nu avem culioc pentru a da salarii în agricultură, pentru fertilizanți, motorină, semințe. Vineri, guvernanții ne-au spus că agricultura este un business și că noi, agricultorii, suntem niște evazioniști. Dacă agricultura este un business așa de bun, de ce vă investiți banii în televiziuni și supermarketuri și vă rupeți capul pentru aeroporturi și Metalferos? Tot vineri am aflat de la autorități că nu sunt bani în buget pentru a salva agricultura. Ne-au spus că este vinovată opoziția, că nu a votat pentru creditul rusesc”, a declarat Diana Crudu, producător agricol.

Deputatul PAS Vladimir Bolea a atenționat că sectorul agricol a înregistrat deja o pierdere de peste 2 miliarde de lei, pierderi care vor crește imens: „Până la etapa actuală autoritățile au raportat că 19 mii de hectare au fost distruse 100%. Sunt inimaginabile pierderile agricultorilor. Cel mai important lucru care trebuia de făcut în ultimii 30 de ani este un sistem de irigare. Știți care este oferta autorităților pentru agricultori la capitolul irigare? Dansul ploii. Atât, aceasta este unica ofertă dezvoltată în ultimii 30 de ani. Dacă nu vom face irigare, Republica Moldova nu are viitor. Fără acești mici agricultori nu vor fi locuri de muncă, iar satele vor muri. Viitorul este în satele și în agricultura din Republica Moldova”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este necesar ca deputații să revină în Parlament imediat, „să adopte legile necesare ajutoarelor pentru agricultură, pentru economie, pentru asigurarea circulației oamenilor, pentru oprirea răspândirii virusului ca să putem reveni la normalitate cât mai curând”.

Protest PAS, în centrul capitalei / Sursa:PAS
Protest PAS, în centrul capitalei / Sursa:PAS


Pub