Deputat PSRM: „Cei care vin la proteste cu soluții magice pentru agricultori vor să permită marilor companii internaționale să cumpere pământurile”

„Cei care au venit astăzi la meeting-uri cu soluții magice pentru agricultori sunt campioni la închiderea școlilor și spitalelor. Acum, au pregătite și pentru agricultori niște optimizări”. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook, în contextul protestului organizat astăzi la Chișinău, de Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și a soluțiilor propuse de unii deputați ai Platformei DA, care au declarat că susțin protestele fermierilor.

Foto: UNIMEDIA

„Cei care au venit astăzi la meeting-uri cu soluții magice pentru agricultori sunt campioni la închiderea școlilor și spitalelor ( în limbajul lor se cheamă optimizare). Pentru agricultori: să știți că ei au pregătite și pentru voi "optimizări". Să ne aducem aminte: ce a făcut guvernul Sandu pentru agricultorii din nordul Moldovei după grindina din 2019? 0,00 Lei. Sau poate Slusari alerga la cei care cu oleacă de mită le-a acordat tractoare din proiectele partenerilor? La fel 0,00 Lei. Sau poate pentru producătorii de struguri care nu aveau unde să-și vândă roada nu le-au propus să facă decât must și sa-l vândă la grădinițe și școli?”, a menționat Corneliu Furculiță.

„Da, și mai au ei o soluție magică: să permită marilor companii internaționale să cumpere pământul agricol din Moldova... Nu v-au spus încă? Întrebați-i ce cred ei despre asta? Iar agricultorii noștri moldoveni cum cred: după ce pământurile lor vor fi cumpărate de companiile mari internaționale, locul lor unde va fi?”, a mai adăugat deputatul.

Cetățeni din mai multe raioane ale țării au participat, astăzi, la protestul organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate, în scuarul Teatrului de Operă și Balet din capitală. Unii agricultori, prezenți la manifestare, s-au plâns că problemele nu le sunt luate în serios și ei nu au de unde lua bani pentru a achita ratele la bănci, dar și pentru a-și acoperi cheltuielile.

Tot astăzi, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că alături de fermieri ar trebui să fie toate partidele, indiferent de coloratura politică: „Suntem alături de agricultori și de toți oamenii de la țară, care prin munca și sudoarea lor au grijă de pâinea noastră cea de toate zilele. Ar fi trebuit ca alături de acești oameni să fie astăzi toți politicienii, de toate culorile, și în mod special cei cu gura mare, dar incapabili să găsească și să ofere soluții la problemele reale ale țării și oamenilor”.


Pub