Doliu în satul Corlăteni din raionul Rîșcani. Primarul localității s-a stins din viață, la doar 44 de ani

Zi de doliu pentru locuitorii din satul Corlăteni, raionul Rîșcani. Primarul localității, Anatolie Baciu, s-a stins din viață, la doar 44 de ani.

Foto: Primăria Corlăteni

„Zi tragică, zi de doliu, în tristețe și durere trăiește familia Baciu, rudele și întreaga localitate Corlăteni. A încetat din viață un Om. Omul care punea accent pe marile valori naționale. Omul iubitor de viață și de frumos. Omul care nu trăia numai pentru sine. Cu un deosebit curaj își dorea schimbarea. Schimbarea în localitatea pe care o dirija. Își dorea localitatea un colț de rai, cu cetățeni fără griji și nevoi. Avea puterea și răbdarea să asculte păsul tuturor. Ne-a părăsit harnicul și bunul gospodar. La Corlăteni plâng și pomii și florile și drumurile. Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în Împărăția sa. Zbor lin, Anatolie, în lumea celor drepți”, se menționează într-o postare a bibliotecii din localitate.

„Trist - nu suntem împăcați că pe viitor ne veți fi numai în amintiri! Perioada de 9 ani a trecut repede, cu multe reuşite şi fapte bune de urmat, cu o imensă dăruire de sine a OMULUI de bună credință! Rămâne în sufletele noastre bunătatea, grija, sensibilitatea, omenia, responsabilitatea majoră pentru cei care am avut deplina încredere în dumneavoastră! Condoleanțe familiei şi rudelor apropiate! Condoleanțe întregii comunități! Veşnică amintire!”, menționează reprezentații Primăriei Corlăteni.

Toți cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă pentru primarul trecut în neființă:

„Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a celui ce a fost primarul Satului Corlăteni, domnul Anatolie Baciu. O persoană deosebită, vecin şi cumătru desăvârşit, un Om foarte dăruit activităţii sale şi apropiaţilor săi. S-a îndreptat către eternitate lăsând în urmă un gol în suflete și în sat, o impresie puternică asupra tuturor celor ce au avut privilejul să îl cunoască. Vom păstra mereu cu respect şi recunoştinţă, amintirea sa vie în inimile şi sufletele noastre. Dumnezeu să-l ierte şi șă-l odihnească în pace!”

Și Consiliul raional Rîșcani a adresat condoleanțe familiei și rudelor răposatului.

„Astăzi am primit vestea tragică privind trecerea în neființă a colegului nostru, a unui tată, a unui soț și a unui gospodar stimat și apreciat de cetățeni, dl. Baciu Anatolie, primarul s.Corlăteni. Dumnezeu a luat un suflet prea devreme în împărăția sa. Rudele, prietenii și cetățenii sunt îndurerați de vestea tragică. Suntem alături, împreună cu echipa și împărtășim durerea”, a menționat Vasile Secrieru, președintele raionului Rîșcani.

Peste două săptămâni, Anatolie Baciu ar fi împlinit 45 de ani.


Pub