Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Corneliu Furculiță vine cu reacții…

Corneliu Furculiță vine cu reacții la protestele agricultorilor: „nu cădeți în plasa politicanilor”

Ca răspuns la protestele agricultorilor, președintele fracțiunii PSRM din Parlametul R. Moldova a venit cu un îndemn către aceștia să nu cadă în plasa politicanilor. El a meționat că atunci când a fost la guvernare, guvernul Sandu nu a susținut agricultorii. El a mai menționat că opoziția ca scop permitrerea companiilor internaționale să cumpere pământuri în R. Moldova.

„Nu vă lăsați să fiți utilizați în interesele lor politice, uitați-vă ce au facut ei pentru voi mai înainte. Guvernul caută motorină pentru lucrări agricole, ei vă dau pentru proteste…În toate timpurile pământul Moldovei ne-a dat totul: și un boț de mămăligă, și un pahar de vin, să avem răbdare”, a scris Furculiță într-o postare pe Facebook.

Ulterior, Furculiță a comentat și protestul PAS din 16 august. El a menționat că guvernul Sandu nu a susținut agricultorii atunci când a fost la guvernare și are ca scop să permită străinilor să cumpere pământ în R. Moldova.

„Ce a făcut guvernul Sandu pentru agricultorii din nordul Moldovei după grindina din 2019? 0,00 Lei. Sau poate Slusari alerga la cei care cu oleacă de mită le-a acordat tractoare din proiectele partenerilor? La fel 0,00 Lei. Sau poate pentru producătorii de struguri care nu aveau unde să-și vîndă roada nu le-au propus să facă decît must și sa-l vîndă la grădinițe și școli? Da, și mai au ei o soluție magică: să permită marilor companii internaționale să cumpere pămîntul agricol din Moldova… ”, a mai scris Furculiță.

La 11 august curent, agricultorii au anunțat proteste, iar la 13 august aceștia s-au deplasat cu tehnica agricolă la Chișinău. Aceștia cer declararea Stării Excepționale în agricultură, scutirea de la plata impozitelor salariale pe venit și funciar, indenitifcarea resurselor finanicare pentru acoperirea cheltuielilor de procurare a materialului semincier, acoperirea pagubelor financiare suferite de către întreprinderile agricole în urma căderii masive a grindinii, dar și explicații publice de la ministrul Agriculturii privind inactivitatea sistemelor antigrindină.