21:58:23 19.04.2024
Stiri

Se va vaccina Dodon cu Sputnik V sau de ce s-a certat „pșâdintele” cu Prima Doamnă Galea

Actualitate 16.08.2020 14:12 Vizualizări3204 Autor: Ziarul National
Se va vaccina Dodon cu Sputnik V sau de ce s-a certat „pșâdintele” cu Prima Doamnă Galea


Trustia, elegii politikoase

Pentru prima dată în nenumăratele lor vacanțe mirabolante, Dodon, pe de o parte, și prima sa doamnă Galea, pe de cealaltă parte, vor pleca spre destinații diferite. Galea cu copiii a ales să se odihneasă din suflet în Turcia, iar Dodon se va relaxa operativ, dar din plin, la Moscova, unde se simte cel mai bine, a anunțat el, invocând avalanșa de griji statale suplimentare care au căzut pe capul său prezidențial pe neprins de veste, în ultimile zile.

În realitate, motivul vacanțelor despărțite e cu totul altul. Betonul armoniei conjugale a crăpat brusc, după ce Putin anunțase cu falnică modestie că Rusia a dezvoltat înaintea planetei întregi vaccinul anti-Covid-19, pe care îl pune imediat la dispoziția omenirii înainte de termenul necesar pentru testare, căci l-a aplicat deja uneia dintre fiicele sale și aceasta a rămas în viață. Vaccinul a fost numit Sputnik V, să fie ca o inscripție încrustată pe vecie pe trunchiul umanității: „Aici a fost Rusia”.

Dodon a sărit repede și l-a felicitat pe Putin cu ocazia acestei realizări epocale și a mulțumit pentru faptul că vaccinul a fost pus la dispoziția omenirii cu generozitate înainte de termen. Ca Putin să nu aibă dubii privind sinceritatea vasalului său, Dodon a anunțat, spre stupefacția Ministerului Sănătății, că republicuța va procura imediat vaccinurile necesare pentru cetățenii patrioți și statataliști. Dar se mai cerea ceva. Ar fi fost bine dacă ar fi avut și el o fiică să poată spune ca Putin: am testat vaccinul pe fiica mea. Ar fi putut să-l testeze pe băiatul cel mai mare, dar era riscant, vaccinul rusesc nu era recomandabil persoanelor sub 18 ani. Și în mod firesc el s-a gândit la prima doamnă Galea. Dar Galea n-a vrut nici în ruptul capului, în pofida apelurilor sale la patriotism, statalitate și calcul electoral. „Nu te teme, vaccinul îi sigur, rușii au chimiști buni, au demonstrat-o cu Noviciok, o asigură el fierbinte pe Galea. Nu vrei să fii prima doamnă a doua oară?”, se miră Dodon de rezistența consoartei sale. „De ce nu o vaccinezi pe Zina-Carabina? – se supără Galea. – Putin al tău de ce nu s-a vaccinat pe dânsul ori pe Koni (câinele), dar a vaccinat-o pe fiică-sa? Și tu de ce nu te vaccinezi pe tine, dar vrei să mă vaccinezi pe mine?”. „Putin îi pșâdinte și eu-s pșâdinte, noi nu putem risca cu viețile noastre, trebuie să ne gândim la țară”, se apără Dodon consternat că în capul Galei se poate naște o asemenea idee monstruoasă! „Parcă erai sigur că vaccinul îi sigur”, îi aplică Galea lovitura de grație și plecă cu copiii la Antalea (Antalya).

Acum stau și mă gândesc ce ar putea avea în comun agenția de știri rusești Sputnik și vaccinul anti-Covid rusesc Sputnik V, care poate provoca febră și greață? Să aibă cumva un efect similar?

Al vostru satelit natural, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md