image
Sursa foto: Daily Express

Russell Crowe a făcut o donaţie unui restaurant din Beirut, devastat de explozia din port

Starul hollywoodian Russell Crowe a anunţat joi că a făcut o donaţie unui restaurant din Beirut, devastat de explozia din port, în memoria celebrului chef Anthony Bourdain, care iubea mâncărurile sale tradiţionale, informează Agerpres

Situat de zeci de ani în inima cartierului Gemmayze, Le Chef este un restaurant local, renumit pentru preparatele ca la mama acasă.

Atât restaurantul, cât şi cartierul au fost devastate de explozia din 4 august, soldată cu peste 171 de morţi şi 6.500 de răniţi, care a devastat cartiere întregi din Beirut.

Starul neozeelandez Russell Crowe, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor pentru filmul "Gladiator" în 2000, a precizat pe Twitter că a făcut donaţia „în numele lui Anthony Bourdain".

„Cred că este ceea ce ar fi făcut probabil dacă ar fi fost încă printre noi", a adăugat Crowe, invocându-l pe legendarul chef american care s-a sinucis în 2018.

Actorul a făcut donaţia de 5.000 de dolari pe o pagină GoFundMe creată de fanii acestui restaurant. Circa 11.000 de dolari au fost strânşi în mai puţin de 24 de ore, mai puţin decât obiectivul de 13.000 de dolari.

La restaurantul Le Chef, Anthony Bourdain, renumit pentru emisiunile sale de televiziune în care a explorat bucătăriile întregului mapamond, a luat prima masă, atunci când a rămas blocat, alături de echipa sa, timp de o săptămână în Liban în timpul războiului din 2006 cu Israelul.

„Bucătărie foarte bună, foarte tradiţională", a mărturisit Bourdain în emisiunea sa, estimând că restaurantul oferă „o combinaţie reuşită" între vechi şi nou. Este „o primă masă bună în Beirut", a adăgat la momentul respectiv celebrul chef.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: