Ambasada României la Chișinău face precizări referitoare la depunerea jurământului

Ambasada României la Chișinău a venit cu precizări în legătură cu depunerea jurământului de credință pentru redobândirea cetățeniei cetățeniei române. Într-un comunicat publicat pe pagina de facebook, reprezentanții ambasadei anunță că cererile vor fi reprogramate cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora, din cauza pandemiei.

Foto: viza.md

„Ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea cetățenilor din Republica Moldova referitoare la depunerea jurământului de credință față de România, Ambasada României în Republica Moldova informează faptul că, la reluarea activității Secției Consulare în domeniul cetățeniei, cererile de depunere a jurământului de credință față de România vor fi reprogramate cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.

Ambasada României în Republica Moldova precizează că, pe durata stării de urgență, termenele nu încep să curgă, iar dacă au început să curgă, se suspendă. După încetarea stării de urgență, termenele își reiau cursul, luând în calcul, pentru împlinirea termenului și timpul scurs înainte de suspendare”, notează reprezentanții ambasadei.

Amintim că de la declanșarea pandemiei cu noul tip de coronavirus, mai multe servicii consulare au fost anulate. Începând cu 27 iulie 2020, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău și-a reluat gradual activitatea pentru depunerea cererilor de obținere a documentelor de stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românești) și călătorie (pașaport electronic) doar pentru solicitanții ale căror programări au fost anulate în contextul pandemiei de Covid-19.


Pub