Alegeri locale noi odată cu cele prezidențiale vor avea loc în 3 localități din țară

Trei localități din țară își vor alege primarul pe 1 noiembrie. Este vorba despre localitățile Chetriș, raionul Fălești, comuna Piatra, raionul Orhei și satul Duhna, raionul Soroca. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței CEC cu votul a 8 membri.

Foto: UNIMEDIA

„În luna iunie cu părere de rău au decedat trei primari, de aceea în conformitate cu deciziile care au fost aprobate în cadrul consiliilor respective cu privire la mandatele vacante, în temeiul prevederilor în speță ale codului electoral propun să luăm act de vacanța mandatelor de primar al comunei Chetriș, raionul Fălești, comuna Piatra, raionul Orhei și satul Duhna, raionul Soroca și să stabilim pentru data de 1 noiembrie curent desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al celor trei comune”, a spus Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC.

Amintim că pe 6 septembrie în localitățile Tîrnova și Nucăreni vor avea loc alegeri pentru funcția de primar. Vacanța posturilor a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

CEC a a elaborat proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției Covid-19 în perioada electorală. Instrucțiunea reprezintă un plan de acțiuni care reflectă modul în care CEC va administra alegerile locale noi din 6 septembrie 2020 și cele pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Printre măsurile de protecție pentru alegători sunt: accesul acestora în secția de votare și sediul organelor electorale doar cu echipament de protecție (măști, mănuși etc.), efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în secția de votare a fiecărui alegător, totodată aceștia se vor prezenta la secțiile de vot cu pixurile personale.


Pub