Verificări nocturne ale INSP pe traseele din țară: 59 procese verbale, iar un șofer - cu 0,61 mg/l alcool în aerul expirat

Poliţiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică au desfășurat aseară, 14 august, acțiuni ample pentru verificarea şoferilor care se eschivează de la achitarea amenzilor după ce au RCR, fiind instituite filtre la intrare în orașul Călărași, Ungheni, Fălești și Rîșcani. Astfel, la volanul unei mașini fost depistat un șofer în stare avansată de ebrietate.

Foto: facebook/INSP

După verificarea cu Dragerul, s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 0,61 mg/l în aerul expirat.

În urma controalelor, au fost întocmite 59 de procese - verbale, cu aplicarea a 157 de puncte de penalizare şi întocmirea a 57 de citaţii de prezentare la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier (SMDTR), după ce peste 250 de conducători auto au fost trași pe dreapta.

Conducătorii au fost documentați de INSP pentru exploatarea vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, nerespectarea indicatoarelor de circulație rutieră, pentru încălcarea regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, pentru că nu aveau asupra sa permisul de conducere, necuplarea centurii de siguranță, dar și încălcarea regulilor privind vinieta.

Printre cea mai gravă abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere stabilită de ofițerii de patrulare este depășirea limitei de viteză.


Pub