Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGSU oferă detalii actualizate despre…

IGSU oferă detalii actualizate despre incendiul de la fostul Hotel Național

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au emis sâmbătă seara o notă informativă în legătură cu incendiul izbucnit la etajele superioare ale fostului Hotel Național din centrul Capitalei.

Potrivit IGSU, „pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-o mină a unui ascensor cu suprafața aproximativ  de 12 metri pătrați în care s-au acumulat deșeuri”.

În seara zilei de 15 august pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichida un incendiu care s-a produs pe bulevardul Ștefan cel Mare nr.2 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:55. Potrivit primelor informații înregistrate, a fost depistat fum dens la etajele superioare a clădirii hotelului “Național’’ din capitală. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-o mină a unui ascensor cu suprafața aproximativ  de 12 m2 în care s-au acumulat deșeuri. Angajații IGSU au reușit localizarea arderii  către ora 17:10 fără ca aceasta să obțină răspândire. La moment salvatorii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea incendiului. Nici o persoană nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior”, se arată în nota informativă emisă de IGSU.

Etajele superioare ale fostului Hotel Național din centrul capitalei s-au umplut sâmbătă de fum din cauza unui incendiu.