O nouă comisie de anchetă în Parlament va investiga circumstanțele preluării forțate a acțiunilor unor bănci și companii de asigurări

Crina Dumitriu
11/08/2020

Comisia de anchetă pentru investigarea circumstanțelor preluării forțate, prin atacuri de tip raider, a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2012, a fost creată printr-o Hotărâre adoptată, luni, în cadrul ședinței plenare a Legislativului. 

Comisia va avea 9 membri. Din componența acesteia vor face parte reprezentanți ai tuturor fracțiunilor, inclusiv Adrian Lebedinschi (președinte al Comisiei), Bogdan Țîrdea și Nicolae Pascaru – din partea fracțiunii PSRM; deputatul independent Alexandru Oleinic (vicepreședinte al Comisiei); Ludmila Guzun (secretar  al Comisiei) – din partea  fracțiunii PDM; Dumitru Alaiba – din partea fracțiunii PAS, Blocul ACUM; Vasile i Nastase – din partea fracțiunii Platformei DA. Partidului Șor și Grupul Parlamentar PRO Moldova urmează să-și delege deputați în cadrul acestei comisii. 

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de până la 120 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

Proiectul Hotărârii privind crearea Comisii de anchetă a fost elaborat de către un grup de deputați ai Fracțiunii PSRM și înaintat în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului.

Crina Dumitriu
11/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii