Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Participantele la GIRLS GO IT,…

Participantele la GIRLS GO IT, prima tabără de IT pentru fete

36 de fete din 15 raioane din Moldova participă la tabăra de vară Girls Go IT, un program de două săptămâni, care se desfășoară în perioada 17-30 august, și în cadrul căruia tinerele cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani învăță să dezvolte aplicații web. Programul își propune să echipeze fetele cu abilitățile necesare pentru a putea profita de oportunitățile unei economii digitale.

Pe 24 august, tinerele au avut ocazia să cunoască partenerii Girls Go IT, datorită cărora beneficiază de program. Totodată, partnerii au luat cunoștință de proiectele tinerelor și problemele comunitare pe care fetele încearcă să le soluționeze. Invitații au fost plăcut surprinși de entuziasmul și spiritul participantelor Girls Go IT și au apreciat munca acestora încurajându-le să continue în același ritm.

În cadrul taberei, tinerele interacționează cu specialiști IT și traineri de succes care împărtășesc din experiența și cunoștinele lor de programare. După finalizarea taberei de vară, cele 36 de tinere urmează să fie instruite și echipate cu abilitățile și instrumentele necesare pentru a crea cluburi Girls Go IT în localitățile lor. Scopul acestor cluburi va fi implicarea împărtășirea experienții cu fetele din comunitățile participantelor Girls Go IT și promovarea unei educații.

„Abordarea programării în baza proiectelor personale stimulează gândirea critică și abilitățile de programare a fetelor. Această abordare, de asemenea, va contribui la dezvoltarea abilităților antreprenoriale, a lucrului eficient în echipă și a comunicării”, a menționat Abayomi Ogundipe, coordonatorul programului Girls Go IT.

Girls Go IT este un program care vine să inspire și să încurajeze tinerele care au o pasiune pentru programare. Acesta a fost dezvoltat în comun de căre UN Women, Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, ATIC și TEKEDU și care are drept scop dezvoltarea cunoștințelor digitale ale tinerelor din Moldova cu orientare preponderentă spre fetele din comunitățile rurale, comunitatea romă și fetele cu dizabilități locomotorii. Programul își propune să sporească interesul fetelor față de tehnologii informaționale prin educație și advocacy.