Toți elevii trebuie să știe: Google are soluția detaliată pentru problemele de matematică

În ritmul actual al pandemiei, foarte mulți elevi vor începe anul școlar în confortul căminului. Pentru a le face viața mai ușoară, Google vrea să-i ajute la temele de matematică.

Foto: playtech.ro

În funcție de afinitățile fiecăruia, matematica ar putea fi cea mai dificilă materie din școală. Din acest motiv, gigantul din Mountain View s-a gândit să aducă o actualizare aplicației Google Lens pentru a facilita rezolvarea problemelor de matematică, pas cu pas, exact ca la liceu sau în generală.

Sistemul prin care poți profita de funcția Homework („Temă pentru acasă”) este cât se poate de prietenos. Se aplică atât în cazul elevilor, cât și al părinților care vor să-și ajute micuții la teme. Noul update vine la câteva luni după ce, în luna mai, în aplicația de căutare Google de pe mobil ai câștigat posibilitatea de a vedea modele 3D ale anatomiei umane prin realitate augmentată, până la structura celulară.

Noul update adus Google Lens se bazează pe o tehnologie existentă, finisată în mulți ani de către creatorii aplicației Socratic. Aceasta din urmă a fost achiziționată de Google anul trecut, iar integrarea în Google Lens era inevitabilă, cum s-a întâmplat și cu Word Lens în urmă cu mulți ani pentru partea de traducere prin AR, citează Playtech.

Actualizarea Google Lens cu Socratic nu s-a lansat încă, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni. Între timp însă, aplicația Socratic este în continuare disponibilă pe iOS și Android. Mecanismul din spate este cât se poate de simplu, instalezi programul, faci o poză la o ecuație sau orice altă problemă matematică, o selectezi și optezi pentru calcularea soluției detaliate, pas cu pas, însoțită de toate particularitățile pe care ți le-ar pune la dispoziție un profesor.

Tot în scopuri educaționale, poți căuta pe Google unul dintre cele peste 100 de modele 3D din spectrul STEM. Poți începe călătoria educațională prin căutarea cuvintelor „quantum mechanical model”, iar modelul 3D al unui atom va fi suprapus peste mediul din jurul tău.


Pub