(video) A cerut telefonul pentru a face un apel, după care a dispărut. Suspectul - tânăr cu circa 20 de dosare penale

A cerut telefonul să facă un apel, ulterior a dispărut. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 29 de ani, reținut pentru comiterea unei escrocherii. Dacă va fi găsit vinovat riscă o amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Foto: politiacapitalei.md

O doamnă în vârstă de 38 ani, în seara zilei de 20 iunie, a sesizat polițiștii sectorului Botanica, comunicând că în timp ce se deplasa pe strada Cuza Vodă, de ea s-a apropiat un bărbat. Acesta, prin înșelăciune și abuz de încredere și sub pretextul că vrea să sune pe cineva, a dobândit telefonul mobil de model ,,Samsung A70”, de la ea. Ulterior în timp vorbea la telefon a dispărut cu el, cauzând un prejudiciu de 8 500 lei.

Astfel, ofițerii de investigație în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse, bărbatul a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Totodată individul se afla în urmărire penală pentru comiterea infracțiunilor analogice și furt.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău și cercetat penal pentru escrocherie.


Pub