A mințit polițiștii că a fost jefuită de bani și telefon. Acum, riscă până la doi ani de închisoare pentru denunț fals

O tânără în vârstă de 19 ani, locuitoare a capitalei, a ajuns să fie cercetată penal pentru „Denunţarea falsă sau plângerea falsă”, după ce a mințit polițiștii că a fost bătută și deposedată de bani și telefonul mobil.

Foto: politia capitalei

Aceasta la finele lunii februarie a anului curent, a sesizat poliția precum în timp ce se afla în curtea blocului de locuit amplasat pe strada Cornului din sectorul Buiucani, ar fi fost agresată și deposedată în mod deschis de telefonul mobil Samsung J8 și portmoneul în care se aflau mijloace financiare.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală, pentru a stabili și identifica făptașul în comiterea infracțiunii. Prin urmare, polițiștii au constatat că tânăra a dat declarații false cu privire la faptul că în luna februarie ar fi fost jefuită de telefonul mobil. Acesta în circumstanțe necunoscute a pierdut telefonul mobil.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 311 „Denunţarea falsă sau plângerea falsă”, care conform legislației se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub