Minorul agresat la Bălți și bărbatul care l-a atacat, supuși expertizei medico-legale. Ce spun apărătorii drepturilor copiilor

Poliția din Bălți neagă zvonurile precum că fratele copilului de 12 ani, agresat de către un fost polițist din Bălți, ar fi fost amendat cu 22.500 de lei, după ce l-ar fi lovit, la rândul său, pe bărbat. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de către ofițera de presă a IP Bălți, Eugenia Molceanov.

„Nimeni absolut nu a fost amendat. Dacă va fi cineva tras la răspundere contravențională, penală, vom informa ulterior”, a declarat ofițera de presă a IP Bălți, Eugenia Molceanov, pentru UNIMEDIA.

Totodată, atât copilul cât și bărbatul care l-a agresat au fost supuși expertizei medico-legale. „Astăzi posibil vom avea rezultatele expertizelor și se va lua o decizie pe acest caz. Vom informa cine și cum a fost atras la răspundere”, a mai precizat ofițera de presă.

Reprezentanții Direcției Protecției Drepturile Copilului, din cadrul Oficiului Avocatului Poporului au declarat, pentru UNIMEDIA, că urmăresc acest caz: „Autoritățile au intervenit, cazul este în examinare la Poliție. Poliția, ca și parte a mecanismului intersectorial trebuie să informeze Direcția Protecția Drepturilor Copilului, autoritatea tutelară locală. Deocamdată, nu avem motiv să intervenim, putem interveni atunci când autoritățile nu reacționează la un caz de violare a drepturilor copilului. Urmărim și în cazul în care cazul nu va fi gestionat corespunzător, nu vor fi apărate drepturile minorului, noi vom avea temei să solicităm să fie luate măsurile necesare”.

Copilul de doar 12 ani a fost agresat de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, la Bălți. Totul s-ar fi produs pe 9 august, în curtea unui bloc de locuit. Potrivit Poliției, bărbatul l-ar fi bătut pe minor după ce aceasta i-ar fi agresat fiica. Momentul a fost filmat și plasat pe rețelele de socializare. Vă avertizăm că imaginele vă pot afecta emoțional.

În aceeași zi, între fratele minorului bătut şi bărbat a avut loc o altercaţie, în urma căreia ultimul a fost agresat.

La moment, în gestiunea Poliției se află mai multe plângeri reciproce din partea participanţilor la conflict. În context, oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele şi vinovăţia fiecăruia dintre ei.


Pub