(video) Premierul României: „Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze subiectul gazoductului Ungheni-Chișinău”

Premierul României, Ludovic Orban, a atras atenţia autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român. Declarația a fost făcută de Ludovic Orban în cadrul unei conferințe, la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea.

Foto: www.caleaeuropeana.ro

Potrivit prim-ministrului român gazoductul Ungheni- Chişinău este „o investiţie de suflet” a României.

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a declarat Ludovic Orban.

Amintim că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi inaugurat pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în debutul ședinței Guvernului din 12 august. În acest sens, Ion Chicu i-a făcut o invitație omologului său, Ludovic Orban, pentru a participa la eveniment.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.


Pub