Pretorul de Botanica, sub lupa lui Ceban: Gunoi în stațiile de așteptare și pe trotuare și gherete instalate ilegal, depistate în urma unei noi inspecții

Stații de așteptare și trotuare în stare insalubră, gherete și panouri de reclamă care trebuiesc evacuate. Acestea, dar și alte nereguli au fost depistate de primarul general, Ion Ceban, în cadrul inspecției efectuate în sectorul Botanica al capitalei. Edilul i-a solicitat pretorului de sector să soluționeze problemele în cel mai scurt timp.

Foto: chisinau.md

Ion Ceban a inspectat, ieri, mai multe obiective din sectorul Botanica al capitalei, precum: pasajele subterane, fântânile arteziene, Biblioteca ,,M. Lomonosov”, aflată în reparație etc. Edilul a constat mai multe nereguli, cum ar fi stațiile de așteptare și trotuarele în stare insalubră, gherete și panouri de reclamă care urmau să fie evacuate deja.

Ceban a solicitat pretorului Boris Prepeliță să fie soluționate în termen rezonabil problemele depistate, subliniind că situația în sector trebuie să fie în permanență în vizorul responsabililor municipali.

În ceea ce privește evoluția lucrărilor la obiectivele aflate în renovare, din pasajul subteran de pe str. Teilor au fost evacuate gheretele, pentru a pregăti suprafața de lucru, iar treptele de acces către aleea pietonală din bd. Dacia 2 au fost acoperite cu plăci de teracotă, lucrările fiind deja finalizate.

Totodată, în perioada următoare, în sectorul Botanica urmează să fie reabilitare mai multe obiective publice.

O nouă inspecție în sectorul Botanica / Sursa:chisinau.md
O nouă inspecție în sectorul Botanica / Sursa:chisinau.md

La începutul lunii august, pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, a fost sancționat cu mustrare, iar primarul general a solicitat ca acesta să fie lipsit de salariul pentru o lună, în urma mai multor nereguli depistate în parcul Valea Trandafirilor.

După ce a inspectat inopinat parcul Valea Trandafirilor, Ceban a declarat că a găsit multiple gherete fără acte, construcții capitale inițiate, fundamente și unele servicii instalate, care sunt interzise în aceasta perioadă, mașinuțe pentru copii și trambuline.

Edilul a avertizat că dacă neregulile nu vor fi înlăturate, vor urma demiteri din funcție.


Pub