(video) Igor Dodon, despre prezidențiale: Echipa actuală „ori o să vină unul de-alde Plahotniuc” sau „una de la Harvard, care va fi condusă cu joystick-ul de peste hotare”

Președintele Igor Dodon spune că el nu este răul cel mai mare, iar dacă la alegerile prezidențiale nu câștigă „echipa actuală”, la putere riscă să ajungă unul precum a fost Plahotniuc sau cineva care va fi condus din afară țării. Declarațiile au fost făcute de către Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”.

„Mulți zic că Dodon e răul cel mare. La voi mintea e tare scurtă, care ziceți. Ați uitat ce a fost un an și jumătate în urmă? Când vă prindeau și vă luau businessul? Ați uitat. Ori o să înțelegeți ce se întâmplă și o să susțineți echipa actuală, ori sunt două variante.

Ori vine unul de-alde Plahotniuc și atunci o să ziceți „dații moldoveanului mintea cea de pe urmă”, sau o să vină una de la Harvard, care o să aibă cu telecomanda din afara țării și n-o să o intereseze nimic ce e în țară. Joystick o să aibă. „Do lampocike” ce-i în țară. O să-i spună „sideti”, „lejati”, „golos”. Da ce se întâmplă în țară nu o interesează. Pentru că aici nu are copii, nimic nu are. Tot în afara țării. Să-și noteze carnetul de muncă că a fost „nacialnic”, președinte, premier și de aici să plece mai departe. Așa că cei care se uită și vorbesc cine e răul cel mai mare, răul cel mai mic, gândiți-vă foarte bine”, a vorbit președintele Igor Dodon.

Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, lidera PAS, Maia Sandu, care a fost vizată în declarațiile lui Igor Dodon, afirmă că șeful statului spune minciuni. „Toată lumea a văzut cum Dodon este controlat de Plahotniuc - cu bani prin sacoșe. Însă Dodon nu este controlat doar de Plahotniuc, ci de bandiții din țară și oligarhi din afara țării care spală bani în Moldova cu mâna lui. Dodon nu este un om liber, el niciodată nu a făcut și nu va face ceva în interesul oamenilor. Din Mercedesul său luxos, el nu vede deloc grijile și durerile oamenilor. El nu vede cum agricultorii sunt distruși, cum medicii se sufocă și cum toți vom suferi din cauza lui de foame în curând. Eu nu am averi și nici afaceri pe care să le apăr. Eu nu mă tem de nimeni, pentru că nu sunt datoare nimănui. Am un singur apartament luat cu 18 ani în urmă și o mașină veche din 2007. Vă promit că vom opri toate hoțiile cu care se ocupă mincinosul Dodon și mafia lui”, se arată în reacție.


Pub