02:57:07 19.04.2024
Stiri

Agricultorii care au vrut să vină să protesteze la Chișinău riscă AMENZI: Despre ce încălcări vorbește Poliția

Actualitate 14.08.2020 11:28 Vizualizări1286 Autor: Ziarul National
Agricultorii care au vrut să vină să protesteze la Chișinău riscă AMENZI: Despre ce încălcări vorbește Poliția Pages


Poliția documentează în prezent mai multe încălcări care ar fi fost comise joi de către agricultorii din raioane care s-au pornit să protesteze și la Chișinău, nemulțumiți de răspunsul guvernării la necazul lor.

Astfel, agricultorii riscă amenzi pentru că s-au deplasat neautorizat în grup pe drumurile publice, dar și pentru blocarea benzilor de circulație.

„Pe parcursul deplasării organizate, participanții la proces au admis abateri de la cadrul normativ, care cad sub incidența articolelor 243/1 „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și art.225 Cod Contravențional „Blocarea intenţionată a unei benzi de circulaţie sau a arterelor de transport”, fapt pentru care poliția va documenta și va acționa în condițiile cadrului legal”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

CITIȚI și ULTIMA ORĂ, VIDEO // Agricultorii NU sunt lăsați să intre în Chișinău, sub podul de la Telecentru. În semn de protest au BLOCAT traseul național Chișinău - Hâncești

Oamenii legii le amintesc agricultorilor, porniți și astăzi să protesteze în Chișinău, după ce ieri nu au fost lăsați să intre în capitală, că nu au voie să participe la întruniri cu mai mult de 50 de persoane, să respecte măsurile epidemiologice, iar organizatorii trebuie să întocmească obligatoriu o listă de evidență epidemiologică a evenimentului cu nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu etc.

„Poliția este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale și recomandăm tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog. În același timp, îndemnăm participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației”, cităm din același comunicat de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md