12:40:05 28.03.2024
Stiri

PRECIZĂRI de la Ambasadă: Procesul de depunere a jurământului de credință față de România a fost SUSPENDAT. Cererile vor fi reprogramate după încetarea stării de urgență în sănătate publică

Actualitate 14.08.2020 17:20 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
PRECIZĂRI de la Ambasadă: Procesul de depunere a jurământului de credință față de România a fost SUSPENDAT. Cererile vor fi reprogramate după încetarea stării de urgență în sănătate publică


Procesul de depunere a jurământului de credință față de România de către basarabenii care și-au redobândit cetățenia română a fost suspendat pe perioada stării de urgență.

Ammbasada României la Chișinău precizează că, după reluarea activității Secției Consulare în domeniul cetățeniei, cererile de depunere a jurământului de credință față de România vor fi reprogramate, cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.

„Pe durata stării de urgență, termenele nu încep să curgă, iar dacă au început să curgă, se suspendă. După încetarea stării de urgență, termenele își reiau cursul, luând în calcul, pentru împlinirea termenului, și timpul scurs înainte de suspendare”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în R. Moldova.

Amintim că, anterior, Ambasada României la Chișinău a anunțat că Secția Consulară și-a reluat activitatea de lucru cu publicul, începând cu data de 18 mai 2020, doar pentru eliberarea documentelor de călătorie (pașapoarte) și a documentelor de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite.

Celalalte servicii sunt încă restricționate, datorită evoluției pandemiei de noul coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md