Proiect nou în mediul online. “Poduri de colaborare” a devenit platforma de analiză și dezbateri, cu experți din diferite domenii, a celor mai grave probleme din societatea moldovenească

by D M
Distribuiti mai departe...

Proiect nou în mediul online. Ilian Cașu, membru al Partidului Nostru și unul dintre liderii formațiunii politice a pus astăzi bazele unei platforme de analiză și dezbateri a celor mai stringente probleme din societatea moldovenească. Denumirea proiectului este “Poduri de colaborare”, iar invitații lui Ilian Cașu sunt experți din diferite domenii.

“Astăzi lansăm un ciclu de live-uri sub denumirea “Poduri de colaborare” Partidul Nostru – comunitatea de experți. Ne-am inspirat din experiența solidă a partidelor politice din Germania, care au aceste punți și în momentul în care ajung la putere sau chiar sunt în opoziție colaborează cu specialiști din diferite domenii pentru a elabora propuneri de politici. Astăzi, în primul nostru live vom discuta despre o instituție extrem de importantă a statului Republica Moldova, cum este Autoritatea Națională de Integritate, o instituție care are responsabilitate directă de luptă cu corupția, care este problema numărul unu a statului Republica Moldova.
“Partidul Nostru – Renato Usatîi” – “Moldova fără corupție” a fost sloganul în 2014 a alegerilor parlamentare, din care am fost eliminați. CEDO a recunoscut că am fost scoși din alegeri ilegal. Noi am contribuit nu numai prin slogane, dar fiind reprezentați la nivel local, primăria Bălți, condusă de Renato Usatîi, al patrulea an la rând a fost declară de IDIS Viitorul cea mai transparentă primărie, iar transparența are tangență directă cu lupta împotriva corupției, lupta reală și cu edificarea statului de drept – un deziderat foarte și foarte aproape echipei PN, societății moldovenești și tuturor celor care își doresc o democrație funcțională”, a spus Ilian Cașu, în primul Live difuzat pe rețeaua de socializare Facebook, acolo unde cor putea fi urmărite toate edițiile.

Invitatul din primul live a fost expertul anticorupție, fost membru al Comisiei Naționale de Integritate, Victor Strătilă. Iar subiectul analizat a avut la bază problemele Autorității Naționale pentru Integritate, dar și soluțiile pentru reformarea acestei instituții astfel încât ANI să fie în slujba cetățeanului.
Victor Strătilă explică în cadrul emisiunii de ce a fost de fapt concepută Autoritatea Națională pentru Integritate și intereselor cui servește această instituție.
“La Comisia Națională de Integritate, membrii comisiei erau numiți de Parlament și nu depindeau de președintele autorității, deci luau deciziile de sinestătător. La ANI este diferit”, a declarat Victor Strătilă. Explicația expertului, o aflați în emisiune.

Poduri de Colaborare: Partidul Nostru – Comunitatea de Experti

Poduri de Colaborare: Partidul Nostru – Comunitatea de Experti

Gepostet von Ilian Cașu am Freitag, 14. August 2020


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.