Fără certificate medicale la început de an școlar! Doar copiii care se înscriu la școală și la grădiniță vor avea nevoie de acestea

școală

În data de 31 iulie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Ordinul „Cu privire la examinările medicale profilactice ale copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei infecției cu coronavirus de tip nou (COVID-19)”.

Menționăm că prevederile ordinului respectiv se referă la două tipuri de examene medicale:

1. Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala) până în data de 20.8.2020. În cazuri argumentate, perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

2. Pentru controlul profilactic periodic al copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.

În acest context, MSMPS precizează: NU sunt necesare examenul medical și prezentarea certificatului (F-027) pentru toți copiii și elevii odată cu începerea procesului educațional de la 1 septembrie 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente