image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // O parte din agricultori sunt stopați la Dănceni: Ceban susține că orașul nu are capacitatea de un asemenea protest

Agricultorii din Hâncești, Leova și Cantemir nu sunt lăsați să intre în Chișinău, aceștia au fost stopați de către organele de poliție la Dănceni. Câțiva agricultori din Căușeni și Ștefan Vodă ar fi ajuns pe strada Hâncești din capitală unde vor protesta atâta timp până Guvenul le va îndeplini toate cerințele.

Fermieri din mai multe raioane ale republicii au pornit astăzi cu tractoarele către capitală. Pe drum aceștia au fost stopați de către poliție pentru a le fi verificate actele, la fel aceștia au fost supuși să treacă teste la alcoolemie.

După ce au fost ținuți câteva ore în orășelul Sângera, câtorva agricultori din Căușeni și Ștefan Vodă, organele de poliție le-a permis să meragă spre capitală, mai exact pe strada Hâncești. Aceștia susțin că la locul destinat îi vor aștepta și pe restul fermierilor pentru a protesta până Guvernul nu le va îndeplini toate cerințele.

Fermierii din Hâncești, Leova și Cantemir sunt stopați la această oră la Dănceni. Oamenii susțin că au ajuns la capătul puterilor dar nu vor ceda.

În același timp primarul general Ion Cebanu care nu a permis organizarea protestului în centru capitalei a reacționat menționând că orașul nu are capacitatea, la moment, să facă față unui astfel de protest.

„Am fost informat că se intenționează organizarea unui protest în Chișinău, cu participarea agricultorilor cu tehnică agricolă, într-un număr mare. Respectăm opinia tuturor și oricine are dreptul la exprimare, doar că rog să fie luată în calcul recomandarea cu care vin. Nu are capacitate orașul, astăzi, să facă față unui astfel de protest, unde mai multe unități de tehnică agricolă vor intra pe străzile orașului. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, riscăm să avem un ambuteiaj infernal”, a scris Ceban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: