(doc) Regulamentul privind Bugetul Civil în Chișinău, aprobat în redacție nouă. Peste 3 milioane lei vor fi alocați pentru realizarea proiectelor

Regulamentul privind Bugetul Civil în municipiul Chișinău a fost aprobat în redacție nouă astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, cu votul a 45 de consilieri. Regulamentul va intra în vigoare în 2021.

Foto: UNIMEDIA

Regulamentul stabilește cadrul general și procedural pentru depunerea, evaluarea, selectarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de interes public inițiate de cetățeni și finanțate din bugetul municipal.

Pentru realizarea prevederilor prezentului regulament, anual din bugetul municipiului Chișinău va fi alocată o sumă nu mai mică de trei milioane lei.

Proiectele vor putea fi depuse în perioada 1 februarie – 28 februarie a fiecărui an. Cetățenii vor putea veni cu propuneri pentru două categorii de proiecte:

  • mici, care vor fi implementate în sectoare cu o valoare cuprinsă între 50 - 100 mii lei.
  • mari de impact pentru întreg municipiul Chișinău, cu o valoare a costului de implementare între 100 și 300 mii lei.

La 30 martie, Comisia de evaluare va analiza proiectele și în aprilie acestea vor fi supuse votului timp de 30 de zile. În luna mai va începe implementarea proiectelor selectate.

Bugetul Civil este destinat tuturor cetățenilor care locuiesc în municipiul Chișinău și care doresc să se implice la dezvoltarea orașului. Proiectele pot fi depuse de către persoane (în mod individual sau în echipă) care au atins vârsta de 16 de ani și care au domiciliul în municipiul Chișinău.

Propunerile trebuie să se încadreze în domeniile de competență ale Primăriei municipiului Chișinău: infrastructură urbană, mobilitate urbană, infrastructură culturală și social, Smart City, Green Cities, democrație locală, educație, tineret și sport și diseminarea, monitorizarea activității autorităților administrației publice locale.


Pub