Guvernul american vrea să schimbe legislația, după ce Trump s-a plâns de presiunea apei la duș

Guvernul Statelor Unite a propus schimbarea definiției capului de duș, pentru a permite un volum mai mare de apă, după ce președintele Donald Trump s-a plâns despre această neplăcere, relatează BBC, citat de Digi24.ro.

Foto: Jonathan Ernst/REUTERS

O lege adoptată în 1992 prevede că prin „para” de la duș nu pot trece mai mult de 10 litri de apă pe minut. Acum, Administrația Trump vrea ca această limită să se aplice fiecărei duze.

Însă, mai multe organizații spun că această modificare este inutilă și ar duce la o risipă de apă.

Propunerea a fost înaintată de Departamentul pentru Energie, miercuri, după ce Donald Trump s-a plâns luna trecută despre această problemă, într-o conferință.

„Faci un duș, iar apa nu curge. Vrei să-ți speli mâinile, nu curge apa. Așa că ce e de făcut? Stai acolo mai mult timp sau faci un duș mai lung? Deoarece părul meu - nu știu despre voi - dar al meu trebuie să fie perfect. Perfect!”, a spus Trump, luna trecută.

Andrew deLaski, directorul unui grup de conservare a mediului, a spus că propunerea este „naivă”, iar cu patru sau cinci duze în plus „ai putea avea 37-56 de litri de apă pe minut, probabil poți să speli întreaga baie”.

„Dacă președintele are nevoie de un duș bun, îl putem ghida să-și găsească un cap de duș mai bun”, a adăugat el.

David Friedman, președintele unei organizații pentru protecția consumatorilor, a spus că în Statele Unite capurile de duș „au atins un nivel înalt de satisfacție”, iar pe oameni îi ajută la facturi.


Pub