Număr record de persoane răpuse de Covid-19 în Moldova. MS oferă detalii despre medicul din Anenii Noi

În ultimele 24 de ore, 15 persoane au fost răpuse de Covid-19. Bilanțul total al cazurilor de deces ajunge la 878. Totodată, MS confirmă decesul medicului din Anenii Noi, însă precizează că a fost răpus din altă cauză, care nu poate fi divulgată la solicitarea membrilor familiei.

Foto: UNIMEDIA

O femeie de 54 ani, din raionul Orhei, internată la data de 1 august, la Spitalul Raional Orhei, a decedat. Aceasta suferea de cardiopatie mixtă, obezitate, insuficiență renală și cardiacă, diabet zaharat.

Cel dea-l doilea deces este vorba despre o femeie de 70 ani, din raionul Camenca, internată la data de 8 august, la Spitalul Clinic Bălți, având și alte boli precum cancer, insuficiență renală, hipertensiune arterială.

O altă femeie de 83 ani, din raionul Soroca, internată la data de , la Spitalul Raional Soroca, a decedat. Victima suferea și de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

O altă femeie de 76 ani, din raionul Hîncești, transferată la data de 5 august, de la Spitalul Raional Hîncești la IMU, a fost răpusă de boală. Victima avea și alte comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Cel de-al 5-lea deces este vorba despre o femeie de 61 ani, din raionul Comrat, transferată la data de 4 august, de la Spitalul Raional Comrat la IMU. Aceasta suferea și de hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre o femeie de 85 ani, din Chișinău, internată la data de 8 august, la IMU, având și alte boli precum boală renală cronică, hipertensiune arterială.

Un bărbat de 58 ani., din raionul Fălești, transferat, la data de 1 august, de la Spitalul Raional Fălești, la IMU, a decedat.Victima suferea și de insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, AVC.

O altă femeie de 69 ani, din raionul Ialoveni, internată la data de 2 august, la Spitalul Sf. Treime, a murit. Aceasta suferea și de ciroză hepatică, icter parenchimatos.

Un alt bărbat 64 ani, din raionul Căușeni, internat la data de 5 august, la Spitaul Raional Căușeni, a fost răpus de boală având sindromul suferinței respiratorii la maturi.

Cel de-al 10-lea deces este vorba despre un bărbat de 61 ani, din raionul Soroca, internat la data de 7 august, la SCR. Acesta suferea și de obezitate, hipartensiune arterială, insuficiență cardiacă, AVC.

O altă femeie de 71 ani, din regiunea transnistreană a decedat. Acesta avea și alte afecțiuni precum hipertensiune arterială, cardioscleroză post-infarct, obezitate.

Cel de-al 12-lea deces este vorba despre o femeie de 83 ani, din regiunea transnistreană. Aceasta suferea și de boală ischemică a cordului, cardiomiopatie mixtă, obezitate.

Un bărbat de 67 ani, din Bălți, internat la data de 29 iunie, la Spitalul Clinic Bălți, a fost răpus de boală. Bărbatul avea și alte comorbidități precum diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Cel de-al 14-lea deces este vorba despre o femeie din raionul Cimișlia, transferată la da 30 iulie, de la Spitalul Raional Cimișlia, la IMU. Victima avea mai multe boli precum diabet zaharat, obezitate, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a vaselor membrelor inferioare.

O altă femeie de 81 ani, din Chișinău, internată la data de 7 august, la Spitalul Clinic Municipal Arh. Mihail, a decedat: Femeia suferea și de hipertensiune arterială gr.III.

MSMPS confirmă decesul medicului Mihail Preotesa, şeful Secţiei Terapie Generală a Spitalului Raional Anenii Noi, în vârstă de 65 ani, care a fost internat la data de 6 august, la Spitalul Clinic Republican.

„În momentul decesului, acesta era infectat cu Covid-19, dar decesul nu a survenit din cauza infecției. La solicitarea familiei, cauza decesului nu poate fi divulgată. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor”, scrie MS.


Pub