(video) Ion Ceban, mesaj către agricultorii ce vin la protest: Capitala nu are capacitate să facă față unei astfel de manifestații

Agricultorii vin cu tractoarele la Chișinău să protesteze. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj către acestea. Ceban spune că nu are capacitate orașul, astăzi, să facă față unui astfel de protest.

Foto: captură

Ceban spune că a fost informat că se intenționează organizarea unui protest în Chișinău, cu participarea agricultorilor cu tehnică agricolă, într-un număr mare.

„Respectăm opinia tuturor și oricine are dreptul la exprimare, doar că rog să fie luată în calcul recomandarea cu care vin. Nu are capacitate orașul, astăzi, să facă față unui astfel de protest, unde mai multe unități de tehnică agricolă vor intra pe străzile orașului. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, riscăm să avem un ambuteiaj infernal.

În această săptămână, doar o porțiune a străzii Albișoara ce este închisă, ne-a demonstrat că numărul mare de mașini ce le avem astăzi în oraș, duce la ambuteiaj și la disconfortul locuitorilor.

Așadar, vin cu o solicitare către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, pentru a gestiona această situație.

Respectăm opiniile tuturor cetățenilor, dar nu prin încălcarea drepturilor locuitorilor municipiului Chișinău”, a precizat primarul.

Agricultorii din zona de sud-est și centru a țării au anunțat de luni proteste în șase locații din țară. Aceștia susțin că au epuizat deja toate posibilitățile de identificare a resurselor financiare pentru plata salariilor angajaților, pentru achitarea impozitelor la buget, achitarea datoriilor, procurarea de piese, motorină și alte cheltuieli.

Ieri, zeci de agricultori au ieșit la protest la Cimișlia, cu tot cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng pe consecințele dezastruoase ale înghețurile și lipsa precipitațiilor din prima parte a anului 2020 și sunt nemulțumiți de compensațiile propuse de Guvern, despre care susțin că sunt insuficiente.

La sfârșitul lunii iulie, agricultorii din sudul țării au scos tehnica agricolă și au blocat traseul Chișinău - Căușeni, în semn de protest în legătură cu situația dezastruoasă din sectorul agricol. Aceștia și cer soluții Guvernului pentru a atenua consecințele calamităților naturale din ultimele luni în agricultură.

La începutul lunii august, Guvernul a decis alocarea a 200 mln de lei pentru fermierii care au avut de suferit în urma secetei din acest an. Astfel, peste 200 mii de hectare vor fi despăgubite, cu peste 1000 lei per hectar.


Pub