Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coronavirusul nu se transmite prin…

Coronavirusul nu se transmite prin alimente – spune OMS, după ce China a vorbit despre prezența virusului pe ambalaje: „Oamenii se tem deja destul de pandemie”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă boala Covid-19 în alimente de import, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres, citat de Hotnews.ro.

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

Totuşi, „ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar, a menţionat cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a subliniat la rândul său Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

„Alimentaţia noastră, în acest context privind COVID, este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

„Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS.