04:56:40 20.04.2024
Stiri

NICIO persoană reținută în dosarul „Metalferos” NU stă în arest: Și Curtea de Apel a respins demersurile procurorilor

Actualitate 13.08.2020 17:27 Vizualizări1739 Autor: Ziarul National
NICIO persoană reținută în dosarul „Metalferos” NU stă în arest: Și Curtea de Apel a respins demersurile procurorilor


Nicio persoane din cele 16 reținute recent în dosarul care vizează fraudele de la SA „Metalferos” nu stă în arest, nici după ce demersurile procurorilor au fost examinate de Curtea de Apel Chișinău.

Instanța de apel a respins 14 din 16 recursuri înaintate de procurori împotriva încheierilor instanței de fond, prin care au fost respinse demersurile de arestare a învinuiților din dosarul privind fraudarea SA „Metalferos”. Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe vineri în privința celorlalți doi figuranți.

Procurorii au insistat pe plasarea celor 14 figuranți în arest preventiv, dar judecătorii nu le-au satisfăcut cererile. Acuzatorii susțin că figuranții din dosar ar putea determina alte persoane să împiedice urmărirea penală și să se eschiveze de la răspundere penală. Totodată, spun procurorii, deși anterior mai mulți dintre ei au fost arestați, aceștia și-au continuat activitatea criminală.

Pe 5 august curent, magistrații de la Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, au decis ca nouă învinuiți, printre care și cei patru polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, să fie eliberați sub control judiciar, iar ceilalți șapte figuranți – să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună.

De asemenea, procurorii au înaintat Ministerului Afacerilor Interne demersuri cu privire la suspendarea provizorie din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Cele 16 persoane sunt învinuite de escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale conduse de Vlad Plahotniuc.

Potrivit procurorilor, metalele erau procurate de către anumite firme-căpușe de la întreprinderea de stat la prețuri mici, iar apoi vândute peste hotare cu alte sume, mult mai mari, profitul fiind încasat de intermediari, nu de către „Metalferos”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md