03:46:52 30.03.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Agricultorii sunt BLOCAȚI la intrarea în Chișinău, deși au trecut ALCOOLTESTUL. „Este o bătaie de joc”. Agricultorii sunt revoltați că autoritățile NU le acordă niciun suport

Actualitate 13.08.2020 18:29 Vizualizări2721 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Agricultorii sunt BLOCAȚI la intrarea în Chișinău, deși au trecut ALCOOLTESTUL. „Este o bătaie de joc”. Agricultorii sunt revoltați că autoritățile NU le acordă niciun suport


UPDATE // Deputatul Lilian Carp a anunțat, de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că Poliția a căzut de acord să permită agricultorilor să ajungă până la podul de la Telecentru.

UPDATE // Fermierii sunt împiedicați, la această oră, să intre în Chișinău. La fața locului a venit și deputatul Lilian Carp, însă polițiștii nu se lasă înduplecați.

Un grup de persoane va merge la Primăria Chișinău, pentru „a cere permisiunea lui Ion Ceban” să circule cu tehnica agricolă prin capitală.

Fermierii spun că nu se vor îndrepta spre PMAN, ci pe Șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru.


UPDATE //
Toate testele efectuate de polițiști au fost negative. Coloana de tractoare își continuă drumul spre Chișinău, în ciuda impedimentele polițiștilor.



UPDATE /
/ Mai multe echipaje de poliție au oprit tractoarele care s-au pornit la Chișinău. Mai mult, polițiștii i-au impus pe conducătorii să treacă alcooltestul.

„Este o umilință, suntem împiedicați să ajungem la Chișinău. Este o bătaie de joc”, a spus un protestatar oprit în apropierea orașului Anenii Noi.



Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au pornit cu tehnica agricolă spre Chișinău, după ce actuala guvernare nu a venit cu soluții concrete pentru a le compensa pierderile suportate în urma secetei din acest an.


Agricultorii intenționează să ajungă cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a atrage atenția autorităților.

CITIȚI și Pierderile agricultorilor din raionul Ștefan Vodă sunt de ordinul sutelor de milioane, iar statul a aprobat compensații de doar 13,5%. Premierul Chicu: „Guvernul nu va aloca mai multe mijloace”

Aceștia spun că au așteptat soluții din partea autorităților, dar s-au convins că, în afară de cele 300 de milioane de lei anunțate, nu vor mai primi nimic.

Citește și: VIDEO // Ședința CSS nu s-a soldat cu NIMIC pentru agricultori. Dodon: „Blocarea străzilor nu va aduce mai mulți bani la buget. Am alocat tot ce se putea de alocat”

De asemenea, spre Chișinău a pornit și o coloană de tractoare din raionul Hâncești.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md