Directorul Agenției Medicamentului: „Mizăm pe susținerea României și UE în obținerea vaccinului anti-COVID-19”

Foto: simbol

Șeful Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere la București cu europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate. Aceștia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19.

Conform comunicatului prezentat de către AMDM, cei doi oficiali au discutat și despre obținerea medicamentului Remdesivir – primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

„Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Amintim că, anterior, Igor Dodon s-a arătat interesat de obținerea vaccinului din Rusia, care a anunțat că are primul vaccin anti-COVID-19 din lume. „Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale în condițiile pandemiei și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat”, a scris Dodon pe pagina lui de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente