(video) „Riscăm să avem un ambuteiaj infernal.” Ion Ceban cere ministrului de interne să gestioneze situația agricultorilor care vin să protesteze la Chișinău

Foto: moldova.europalibera

După ce în mai multe localități agricultorii au protestat marți, 11 august, exprimându-și astfel nemulțumirea că autoritățile ar ignora consecințele secetei ce durează mai multe luni, aceștia s-au pornit cu tractoarele să protesteze în Chișinău. Ion Ceban a venit cu un mesaj pe Facebook, menționând că orașul nu are capacitatea să facă față unui astfel de protest care ar duce la ambuteiaje infernale.

„Nu are capacitate orașul, astăzi, să facă față unui astfel de protest, prin care mai multe unități de tehnică agricolă vor intra pe străzile orașului. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, riscăm să avem un ambuteiaj infernal.

În această săptămână, doar o porțiune a străzii Albișoara ce este închisă ne-a demonstrat că numărul mare de mașini ce le avem astăzi în oraș duce la ambuteiaj și la disconfortul locuitorilor”, scrie Ceban pe Facebook.

Acesta a venit cu o solicitare către ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, pentru a gestiona situația.

https://www.facebook.com/i.ceban.public/posts/659395107997701

https://www.facebook.com/PartidulDemocratiaAcasa/videos/291127385309936/

Amintim că protestele au început cu două zile în urmă, pe 11 august, când mai mulți agricultori au scos la marginea traseelor naționale tractoare și altă tehnică agricolă. Moldova.europalibera menționează că ministrul agriculturii, Ion Perju, a mers la protestul de pe traseul R33 Hâncești-Leușeni, între satele Rusca și Lăpușna, dar nu a reușit să calmeze spiritele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente