O consilieră din Florești, care a ocupat simultan două funcții, a rămas fără mandat

Irina Odobescu
13/08/2020
europa.eu

Consiliera Aurica Garaz, aleasă pe listele Partidului Democrat în Consiliul comunal Ciutulești, raionul Florești, a rămas fără mandat, după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către consilieră.

Inspectorii au stabilit că timp de un an, Garaz a exercitat simultan mandatul de consilieră și funcția de directoare a Casei de cultură din comuna Ciutulești.

ANI a expediat actul de constatare în adresa Comisiei Electorale Centrale pentru ridicarea mandatului. Aurica Garaz a comunicat Comisiei că dânsa cunoaște despre faptul emiterii actului respectiv și că nu l-a contestat în instanța de judecată. La 27 iulie Comisia Electorală Centrală a emis hotărârea de ridicare a mandatului de consilier. 

Irina Odobescu
13/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii