/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

UNESCO: 60 de clădiri istorice riscă să se prăbuşească în Beirut

missing
13 august 2020, ora 21:35

Exploziile din 4 august de la Beirut au afectat 640 de clădiri istorice şi 60 riscă să se prăbuşească, a prevenit joi UNESCO, care va iniţia mobilizare la nivel internaţional pentru reconstrucţia patrimoniului capitalei libaneze, notează AFP și news.ro.

Aceste cifre au rezultat în urma unei evaluări conduse de directorul general al antichităţilor din Ministerul libanez al Culturii  Sarkis el-Khoury, citat într-un comunicat al UNESCO.

În total, „cel puţin 8.000 de clădiri” au fost distruse, mare parte în cartierele istorice Gemmayze şi Mar Mikhaël, potrivit  Khoury care face apel la lucrări “de urgenţă” pentru a evita ca ploile de toamnă să nu distrugă şi mai mult clădirile avariate.

Exploziile au avut şi „un impact asupra marilor muzee, precum Muzeul Naţional din Beirut, Muzeul Sursock şi Muzeul de Arheologie al Universităţii americane din Beirut, precum şi asupra spaţiilor culturale, galeriilor şi siturilor religioase”, precizează comunicatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram